Lån på kreditkort  

En af de nemmeste måder at låne penge fra et finansielt institut, er at bruge et kreditkort, til rådighed fra alle banker, sparekasser og andre finansielle organisationer. Valgmulighederne er enorme, med en bred vifte af renteudgifter, årlige omkostninger, loyalitetsordninger og bonuspoint til rådighed. Der er imidlertid to generelle områder du bør se på:cash-outsider-tekst.dk

Årlig rente

 For det første, hvis du ikke har tænkt dig at betale dit kreditkort ud i slutningen af hver måned, så skal du se på den årlige rente (ÅOP). Denne sats er typisk mellem 13-17% i øjeblikket, og du bør være på udkig efter et kreditkort der har så lav en rente som muligt. Du bør også være opmærksom på, at du bliver opkrævet en meget højere rente end andre låneformer, så hvis du ikke har til hensigt at betale kortet ud i en lang periode, bør du seriøst overveje en anden form for lån der er billigere.

Ekstra fordele

På den anden side, hvis du påtænker at betale din kreditkort regning i slutningen af hver måned, så skal du være mere interesseret i de loyalitetsordninger der bliver tilbudt. Disse varierer fra at blive tildelt point hver gang du køber noget (disse point kan så blive brugt til at købe gaver eller air miles osv.), til simpelthen at få ”cashback” på alt hvad du køber (typisk 0,5%-1% af dit køb). Du bør også se på det serviceniveau udstederen af kreditkortet tilbyder. De er i henhold til loven forpligtet til at tilbyde en vis beskyttelse af forbrugeren, men ofte vil de øge denne beskyttelse med andre garantier. Nogle tilbyder udvidet garanti på elartikler, ekstra rejseforsikring når du er på ferie, forsikring mod utilsigtede skader på varer du køber, og endda gratis provision på kontanthævninger i udlandet.

Nogle selskaber opkræver også et årligt gebyr for at bruge deres kort (især forretnings kreditkort), så disse gebyrer bør afvejes mod kortets fordele.

Selv om du normalt betaler din kreditkort regning i slutningen af hver måned, kan du blive tilbudt 6 måneders rentefri kredit, når du åbner en konto. Dette er ofte en glimrende måde at spare penge, da du dybest set bliver givet et 6 måneders rentefrit lån. Det er endnu mere nyttigt hvis du får lov til at overføre noget kreditkort gæld fra et andet selskab, til den rentefri konto. Der er imidlertid fare for at blive fanget i en dårlig kreditkort cyklus, ved at overføre din kreditkort gæld fra kort til kort indtil det er helt uoverskueligt. Det bedste råd er at sikre, at du altid har penge nok i banken eller på en opsparingskonto, til at betale din gæld ud, når du bruger fordelen af den rentefri kreditperiode. På denne måde drager du fordel af at tjene renter på opsparingen i din bank, men så snart den rentefri periode udløber, kan du betale hele regningen af uden at blive ramt af høje renteudgifter.

Så for at opsummere

Hvis du ikke betaler din månedlige kreditkort regning, se efter et kort der har lav rente.

Hvis du betaler din kreditkort regning hver måned, se efter ekstra kort fordele.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.